'PSV gooit lijntje uit naar oud-Ajax-verdediger Alderweireld'

7 januari 2021, 22:42   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 08:13

Toby Alderweireld is komend seizoen mogelijk weer in de Eredivisie te bewonderen. Volgens De Telegraaf hebben de Eindhovenaren afgelopen week contact opgenomen met het management van de Belgische verdediger van Tottenham Hotspur. Er is gepolst of de voormalig Ajacied openstaat voor een overgang naar het Philips Stadion na dit seizoen.

De Telegraaf schrijft zwart-op-wit te hebben dat er telefonisch contact heeft plaatsgevonden tussen PSV en de entourage van Alderweireld. Geconfronteerd met het nieuws verwijst de verdediger naar zijn zaakwaarnemer, die noch bevestigt, noch ontkent dat er contact is geweest. 'We geven als kantoor geen commentaar op transfergeruchten', luidt de schriftelijke reactie.

Alderweireld beschikt bij Tottenham Hotspur over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2023. Bovengenoemd dagblad schrijft dat PSV voorsorteert op de toekomst van de Belgische verdediger. Het moment zou nabij zijn dat de verdediger wil terugkeren naar Antwerpen. Van Eindhoven naar Antwerpen is slechts een uur rijden.

Het is onduidelijk of ook Ajax belangstelling heeft voor Alderweireld. Dat PSV geïnteresseerd is, wordt als 'niet zo vreemd' gezien. De Eindhovenaren raken in de zomer waarschijnlijk aanvoerder Denzel Dumfries kwijt. Jordan Teze kan dan naar de rechtsbackpositie worden doorgeschoven, waardoor de Eindhovenaren een nieuwe leider in het hart van de verdediging nodig hebben.

Voor de komst van Alderweireld zal PSV diep in de buidel moeten tasten, daar de Belg over een doorlopend contract beschikt. Francis zou de Eindhovenaren hebben medegedeeld dat er via externe financiers mogelijkheden zijn om de Belg aan te trekken. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands wordt er nu geen werk gemaakt van Alderweireld, maar de club is wel op de hoogte van zijn situatie. "Zoals onze scouting dat van misschien wel honderd spelers is. Alderweireld staat op dit moment niet in onze plannen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen