Door corona geplaagd Go Ahead wil duel met TOP Oss uitstellen

7 januari 2021, 20:45

Het doorgaan van de competitiewedstrijd tussen Go Ahead Eagles en TOP Oss staat op losse schroeven. De club uit Deventer heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om het duel dat vrijdagavond gespeeld moet worden uit te stellen, zo melden De Stentor en RTV Oost. Door een corona-uitbraak en een aantal blessures kampt trainer Kees van Wonderen met een gehavende selectie.

Bij Go Ahead Eagles ontbreken liefst elf spelers vanwege een corona-uitbraak. Jay Gorter, Sam Beukema, Bas Kuipers, Luuk Brouwers, Jay Idzes en Jacob Mulenga, Julliani Eersteling, Maël Corboz, Sam Crowther, Quiermo Dumay en Sven Jansen legden onlangs een positieve test af en ontbraken dinsdag tegen Jong PSV (2-3 winst). Zij hebben volgens algemeen directeur Jan Willem van Dop nog steeds het keurmerk positief.

Bovendien heeft Go Ahead te maken met drie geblesseerde keepers. Omdat de club van mening is geen representatief elftal te kunnen opstellen, is de KNVB verzocht het duel met TOP Oss te verzetten. "Nu spelen is fysieke roofbouw. We missen zó veel jongens momenteel en doen een beroep op spelers die weinig tot niet hebben gespeeld. Er waren na Jong PSV van afgelopen dinsdag jongens met klachten en binnen een paar dagen moeten ze opnieuw aan de bak. We overvragen de spelers", reageert Van Wonderen bij De Stentor.

Mocht de KNVB het verzoek van Go Ahead niet inwilligen, dan treedt de club uit Deventer vrijdag om 21.00 uur aan tegen TOP Oss.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen