'Haller doorstaat medische keuring en is bijna speler van Ajax'

7 januari 2021, 20:25   Bijgewerkt: 7 januari 2021, 21:01

De transfer van Sébastien Haller naar Ajax is op een haar na rond. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano en De Telegraaf-journalist Mike Verweij heeft de 26-jarige aanvaller van West Ham United met succes de medische keuring doorstaan. De overgang kan de komende uren worden afgerond.

'Nog een paar komma's en punten scheiden hem van de transfer', stuurt Ajax-watcher Verweij via Twitter de wereld in. De Frans-Ivoriaanse spits gaat volgens het Algemeen Dagblad zijn handtekening zetten onder een contract voor vier en een half jaar. Met de transfer zal een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen euro gemoeid zijn.

Het zou zomaar kunnen dat Haller komend weekend tegen PSV zijn debuut maakt voor Ajax. Daarvoor moeten de Amsterdammers de winteraanwinst voor vrijdag 12.00 uur inschrijven bij de KNVB. Kan Haller een negatieve coronatest overleggen, dan hoeft hij niet in quarantaine.

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens WHU was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem voor de helft van de prijs kan ophalen, zegt wat dat betreft genoeg.

Lees ook"Met Haller koopt Ajax de topscorer van de Eredivisie"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen