Omar Rekik rondt toptransfer af en tekent bij Arsenal

7 januari 2021, 17:54

Omar Rekik vervolgt zijn loopbaan bij Arsenal. De Londense club heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat de in Den Haag geboren verdediger overkomt van Hertha BSC. Zonder zijn debuut in de Bundesliga te hebben verlaat de negentienjarige Rekik de Duitse club.

Rekik leek in oktober al op weg naar Arsenal, maar de transfer werd toen uitgesteld omdat er te weinig was voor een medische keuring en het rondmaken van het papierwerk. Nu maakt het broertje van Karim Rekik alsnog de overstap naar The Gunners. Zijn broer transfereerde een aantal maanden gelden naar het Spaanse Sevilla.

Als jeugdspeler reisde Rekik altijd zijn oudere broer achterna. De jonge verdediger, die over zowel een Nederlands als Tunesisch paspoort beschikt, speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, Manchester City, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC. Arsenal telt naar verluidt zeshonderdduizend euro neer voor de komst van Rekik.

"Rekik is een jong talent dat we al een tijdje volgen en van wie we denken dat hij een mooie toekomst heeft", kondigde Arsenal-trainer Mikel Arteta eerder op de dag aan dat de transfer spoedig zou worden afgerond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen