Man United telt tientallen miljoenen neer voor Atalanta-pareltje

7 januari 2021, 17:27

Manchester United heeft zich versterkt met Amad Diallo. De achttienjarige Ivoriaanse aanvaller komt voor een transfersom die door bonussen kan oplopen tot maximaal 41 miljoen euro over van Atalanta. De achttienjarige Diallo wordt een grote toekomst voorspeld, ondanks dat hij nog maar nauwelijks ervaring heeft in het profvoetbal.

Het was al een tijdje bekend dat Diallo de overstap naar Manchester United zou maken. De Engelse grootmacht maakte begin oktober wereldkundig overeenstemming te hebben bereikt met Atalanta over de overgang van het toptalent. Nu zijn de laatste plooien gladgestreken. Diallo tekent op Old Trafford een contract tot medio 2025 met een optie voor een extra jaar.

Zodra Diallo zijn werkvergunning heeft, stapt hij op het vliegtuig naar Manchester en voegt hij zich bij de selectie van trainer Ole Gunnar Solskjaer. De jonge aanvaller speelde slechts vijf wedstrijden in het eerste elftal van Atalanta, allemaal invalbeurten. In oktober vorig jaar scoorde hij zijn eerste en tot nu toe enige doelpunt in de Serie A.

"We hebben Amad een aantal jaren gevolgd en nadat ik hem zelf heb bekeken, ben ik ervan overtuigd geraakt dat hij een van de meest opwindende talenten in het voetbal is", zegt Solskjaer. "Het zal even duren voordat hij zich heeft aangepast, maar zijn snelheid, inzicht en fantastische dribbelkwaliteiten zullen hem helpen bij de overgang. Hij is een speler die alle rauwe eigenschappen heeft om de komende jaren een belangrijke speler voor Manchester United te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen