"Met Haller koopt Ajax de topscorer van de Eredivisie"

7 januari 2021, 16:28

Het is nog niet helemaal rond, maar het heeft er alle schijn van dat Ajax zich gaat versterken met Sébastien Haller. De 26-jarige Franse spits wordt naar het lijkt de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van de Amsterdamse club. Wilco van Schaik, voormalig algemeen directeur van FC Utrecht, is overtuigd van de kwaliteiten van Haller.

In Britse, Franse en Nederlandse media wordt gespeculeerd over een transfersom van 20 tot 25 miljoen euro die Ajax gaat overmaken naar West Ham United voor Haller. Het verbaast Van Schaik niet dat die forse bedragen circuleren. "Natuurlijk is het veel geld, maar je koopt als Ajax wel zekerheid. Normaal moet je maar afwachten of een speler goed gaat doen, maar Haller heeft al bewezen dat hij veel kan scoren in de Eredivisie. Bij FC Utrecht maakte hij 51 goals in 98 wedstrijden en niet alleen tegen de kleintjes, maar ook tegen PSV en Ajax stond hij er. Bij Ajax worden dat alleen maar meer goals gezien alle kwaliteit om hem heen. Met Haller koopt Ajax gewoon de topscorer van de Eredivisie voor de komende jaren", zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Lees ook: 'Medische keuring van Haller gaande: snel witte rook verwacht'

Maakt Haller de overstap naar Ajax, dan gaat hij samenwerken met een oude bekende. Bij FC Utrecht werkte de Fransman eerder al onder Erik ten Hag. "Er was bij FC Utrecht al een heel goede klik tussen Erik en Sébastien. Dat heeft ertoe bijgedragen dat hij zich bij FC Utrecht zo goed heeft ontwikkeld", aldus Van Schaik, die vertelt dat Ajax in het verleden ook belangstelling had voor Haller. "Het heeft in die tijd wel gespeeld, maar er was bij Ajax toch wat twijfel. In zijn laatste seizoen bij ons scoorde hij ook wat minder dan daarvoor. De interesse heeft zich niet doorgezet en Sébastien heeft toen bewust voor een middenmoter in de Bundesliga gekozen. Die keuze vond ik kenmerkend voor zijn instelling."

Van Schaik heeft een hoge pet op van de voetballer én mens Haller. "Sébastien is een geweldige prof, die heel hard traint en heel gedisciplineerd is. Hij is een spits, die ook niet beroerd is om vuile meters te maken voor het team. Buiten het voetbal is hij een familieman, die heel veel tijd aan zijn gezin besteedt. Al met al heb ik hem als een modelprof ervaren in zijn tijd bij FC Utrecht. Ik verwacht dat hij het ook bij Ajax goed gaat doen, als het allemaal rondkomt."

Het doorgaans ingevoerde The Athletic verwacht snel witte rook uit Amsterdam. Haller wordt op dit moment naar verluidt medisch gekeurd, waarna hij een contract voor vier en een half jaar gaat tekenen. Komt het papierwerk op tijd rond, dan kan Haller komend weekend tegen PSV al zijn Ajax-debuut maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen