'Medische keuring van Haller gaande: snel witte rook verwacht'

7 januari 2021, 15:49

Ajax en West Ham United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sébastien Haller. De Franse aanvaller komt naar verluidt definitief over voor 22,5 miljoen euro en tekent een contract voor 4,5 jaar in de Johan Cruijff Arena. De medische keuring is momenteel gaande en als die geen problemen aan het licht brengt, dan wordt er snel witte rook verwacht.

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde The Athletic althans. Daarmee is de transfer in een enorme transferversnelling terechtgekomen, nadat gisteravond (woensdag) de eerste berichten uit Frankrijk via L'Équipe naar buiten kwamen over de interesse van Ajax in Haller. Er werd al geschreven dat de uren vanaf dat moment cruciaal zouden zijn voor de onderhandelingen en dat is gebleken: alle seinen staan momenteel op groen.

Ajax kreeg al snel een akkoord op papier met de hoofrolspeler zelf en wist van de vraagprijs naar verluidt nog zo'n vijf miljoen euro af te snoepen. Op het uiteindelijke bedrag is dat dus iets minder geworden, maar nog betalen de Amsterdammers maar de helft van wat The Hammers op tafel moesten leggen om hem over te nemen van Eintracht Frankfurt. Bovendien wordt het bedrag vermoedelijk uitgesmeerd over een langere periode, mede vanwege alle financiële onzekerheden omtrent het coronavirus. 

Lees ook: 'Ajax heeft beet en betaalt uitgesmeerd twintig miljoen voor Haller'

Als al het papierwerk in orde komt, dan zou de Fransman zelfs al in actie kunnen komen tegen PSV komend weekend in de Eredivisie. De spits hoeft niet in quarantaine, omdat met coronatests aangetoond kan worden dat hij niet besmet(telijk) is, zoals met de uitvliegende buitenlandse spelers ook gebeurt. Zo genoten Feyenoorder Marcos Senesi en Lisandro Martinez hun kerstvakantie deels in hun thuisland Argentinië.

Volgens het Engelse medium laat West Ham United de spits gaan, omdat hij te vaak op een eiland stond in de spits en te traag was voor het spel dat David Moyes voor ogen had. Bovendien had hij niet de werkethiek die (onder)in de Premier League wordt gevraagd van aanvallers: hij zou beter passen bij clubs die meer de bal hebben. Ondanks de tiende plaats is dat bij West Ham United nog regelmatig niet het geval. 

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens WHU was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem voor de helft van de prijs kan ophalen, zegt wat dat betreft genoeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen