Antony beste speler van de maand december, Ajax hofleverancier

7 januari 2021, 15:50

Ajax-aanvaller Antony is donderdag gekozen tot de beste speler van de maand augustus. Het is voor de buitenspeler de eerste keer dat hij de eervolle trofee wint. Owen Wijndal was de beste O21-speler: hij won die prijs alweer voor de vierde (!) keer. Davy Klaassen was in november de beste speler van de Eredivisie en wordt daarmee dus opnieuw opgevolgd door een Ajacied. 

Naast Antony is Ajax hofleverancier van het elftal van de maand december, waarin ook Sean Klaiber, Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Gravenberch staan. Teun Koopmeiners en Wijndal vertegenwoordigen AZ, terwijl Nick Marsman (Feyenoord) en Mohammed Ihattaren (PSV) ook zijn gekozen. Van Vitesse kwam er geen afgevaardigde deze maand. Lennart Thy staat er net als de vorige editie in, toen Sparta Rotterdam zelfs hofleverancier was. 

Lees ook: Klaassen speler van de maand

Antony is de achtste Ajacied die wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand, een prijs die sinds september 2017 wordt uitgereikt door de Eredivisie en ESPN – de opvolger van FOX Sports. In december was de buitenspeler betrokken bij liefst zes doelpunten namens Ajax. Wijndal viel in de statistieken vooral verdedigend op bij AZ in de laatste maand van 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen