'FC Groningen heeft Almere-verdediger Balker in beeld'

7 januari 2021, 11:58

FC Groningen heeft Almere City FC-verdediger Radinio Balker (22) op het oog. De centrale verdediger annex rechtsachter is dit seizoen mede door wat blessureleed niet eens een vaste waarde bij de verrassende nummer twee van de Eerste Divisie, maar is mede door een aflopend contract in het vooruitzicht interessant voor de Eredivisie-club.

Dat schrijft RTV Noord. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus kondigde gisteren (woensdag) aan dat er twee versterkingen lonken voor FC Groningen, 'met het oog op de toekomst'. Daarbij zou het gaan om een centrale verdediger en aanvaller. Mike te Wierik werd gelinkt aan een snelle terugkeer in het noorden, maar de komst van Balker lijkt momenteel realistischer.

Zaakwaarnemer Richinel Bryson bevestigt de interesse, hetgeen Teun Jacobs, technisch directeur van Almere City FC, ook doet. "We willen graag dat hij bij ons blijft, maar er is interesse rondom hem. FC Groningen heeft zich nu een paar keer gemeld, maar wij voelen nu niet de druk om hem te verkopen. Zelf wil Balker graag de stap naar de Eredivisie maken, maar we staan in de competitie op een plek waar we willen staan en we voelen niet de druk om hem te verkopen", aldus Jacobs.

Lees ookFledderus verwacht snel transfernieuws

Fledderus wilde tegenover het regionale medium de interesse in Balker niet bevestigen. De multi-inzetbare verdediger speelde tot dusver vijftig officiële wedstrijden namens de club in de Eerste Divisie. Daarin scoorde hij tweemaal en gaf hij evenveel assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen