'Halve finale' Solskjaer legt invalbeurt Van de Beek uit

'Halve finale' Solskjaer legt invalbeurt Van de Beek uit

7 januari 2021 – Ole Gunnar Solskjaer ging woensdagavond voor de vierde keer (!) in zijn nog korte periode bij Manchester United onderuit in de halve finale van een bekertoernooi. Ditmaal werd de ploeg uitgeschakeld door rivaal Manchester City, toch weigert de Noor om het een overkoepelend probleem te noemen. Ook ging hij desgevraagd in op de korte invalbeurt van Donny van de Beek. 

"Volgens mij is het geen mentaal probleem", reageerde Solskjaer desgevraagd over de vierde verloren halve finale van zijn ploeg. "Ditmaal was het simpelweg een gebrek aan kwaliteit. We speelden tegen een sterker Manchester City, dat terecht heeft gewonnen." Doelpunten van John Stones en Fernandinho waren genoerg voor de derbyzege voor The Citizens

Eerder ging het mis tegen Sevilla (in de Europa League), Chelsea (in de FA Cup) en Manchester City – dat vorig seizoen ook in de halve finale van de League Cup te sterk bleek. De vorige keer wonnen The Citizens voor de derde achtereenvolgende keer het tweede bekertoernooi van Engeland, terwijl de prijzenkast van The Red Devils al sinds 2017 (toen het de League Cup won) leeg is. Bovendien verloor Solskjaer in twaalf maanden al evenveel halve finales dan Sir Alex Ferguson deed in 26 jaar.

Van de Beek
Ook werd de Noorse oefenmeerster gevraagd naar de korte invalbeurt van Van de Beek, die pas bij een 0-2 achterstand nog enkele minuten mee mocht doen. "We kregen steeds meer het momentum, dus wilde ik wachten met wisselen. Zeker omdat Mason (Greenwood, red.) uit het niets iets kan creëren", zei Solskjaer, die de Nederlander zeker niet wil afschrijven.

Lees ookDe Boer over Van de Beek: "Verhuurd of zelfs verkocht worden"

"Donny heeft goed gespeeld de keren dat hij de kans kreeg. Maar je moet spelers niet zomaar afschrijven als ze even niet in de basis staan. Spelers als Fred en Victor Lindelöf begonnen ook als wissels, maar staan nu in de basis. Bovendien werkt Van de Beek altijd hard en is positief. De komende jaren kan hij zich alleen maar ontwikkelen", aldus Solskjaer.

gerelateerd