Advocaat: "Eerst maar eens van Sparta en PEC Zwolle winnen"

7 januari 2021, 09:27

Waar komend weekend alle ogen gericht zijn op de absolute topper tussen Ajax en PSV, kan Feyenoord met een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zomaar eens de lachende derde worden. Als de ploeg van Dick Advocaat – met aanwinst Lucas Pratto – voor het duel met Ajax twee keer wint, kunnen ze zomaar de koppositie pakken in De Klassieker. Dick Advocaat wil echter nog van geen polonaise weten.

"Iedereen heeft het ook maar over januari. Maar er komen na deze reeks nog zo veel wedstrijden aan", wil de ervaren coach in het Algemeen Dagblad niet te veel waarde hechten aan de supermaand januari. Doordat Feyenoord begint tegen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle, kan het bij goede resultaten zomaar omhoog kijken als het Ajax treft in De Klassieker, waarna er met AZ, sc Heerenveen, PSV en FC Groningen overigens wel een loodzwaar programma wacht voor de Rotterdammers.

"Laten we eerst maar eens van Sparta en PEC Zwolle winnen", wilde Advocaat niet op de zaken vooruit lopen. "Vlak voor de feestdagen waren we na de nederlaag tegen Vitesse al afgeschreven, na de winst tegen Heerenveen stonden we er weer bij." Mede door de komst van Pratto heeft de coach voorin meer opties gekregen.

Houtman: "Je moet durven dromen, nietwaar?"

De komst van Pratto en het feit dat de twee concurrenten zondag tegen elkaar staan, is voor sommigen in Rotterdam-Zuid reden tot optimisme. Toch blijft ook clubicoon en stadionspeaker Peter Houtman realistisch. "Als je naar de selecties kijkt van Ajax en PSV, vrees ik toch dat die ploegen net wat meer mogelijkheden hebben dan Feyenoord", aldus Houtman in dezelfde ochtendkrant.

"Als wij zondag mochten winnen van Sparta - wat echt niet makkelijk is op Het Kasteel, hoor! - en Ajax en PSV zouden allebei een puntje overhouden aan hun onderlinge wedstrijd… Ja, dan staan we er heel goed bij. Een prognose? Poeh! Laten we maar inzetten op een nipte 1-2 zege van ons in Spangen en een 1-1-gelijkspelletje bij Ajax-PSV in Amsterdam. Je moet durven dromen, nietwaar?", vindt Houtman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen