'Ajax persoonlijk rond met Haller, mogelijk al inzetbaar tegen PSV'

7 januari 2021, 10:12

Ajax zet volle vaart achter de komst van aanvaller Sébastien Haller. Het heeft zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met de Franse spits van West Ham United. Hoewel een huurconstructie tot de mogelijkheden behoort, willen de Amsterdammers de spits bij voorkeur kopen.

Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International althans. 'Het is nu zaak voor Ajax overeenstemming te bereiken met West Ham United over de transfersom en het papierwerk in orde te maken. Mogelijk is de Fransman dan zondag tegen PSV al inzetbaar, maar dat zal kort dag zijn', weet de ochtendkrant over de transfer, die naar verluidt zo'n 25 miljoen euro moet kosten voor Ajax. Dat is ongeveer de helft van wat de Engelsen voor hem betaalden aan Eintracht Frankfurt.

'Hoewel het prijskaartje om de nek van de oud-FC Utrecht-speler fors is, zet Ajax in op het definitief overnemen van de spits. Er wordt vanwege de coronacrisis op dit moment gekeken naar allerlei constructies, waarbij een half jaar huur met verplichte koop én directe koop met gespreide betalingen de revue passeren', schrijft het medium. Of de 25 miljoen euro die door de L'Équipe genoemd worden kloppen, weet De Telegraaf echter niet. Wel lijkt het een reëel bedrag, zeker gezien wat The Hammers voor hem betaalden. VI meldt inmiddels dat de overgang zo goed als zeker rondkomt. 'Haller wordt de nieuwe spits van Ajax', schrijft het weekblad. 

Lees ook'Ajax jaagt inderdaad op Haller

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens WHU was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem dus naar verluidt voor de helft van de prijs kan ophalen, zegt wat dat betreft genoeg.

De aanvaller kan na Zakaria Labyad en Sean Klaiber de volgende oud-speler van FC Utrecht worden die Ten Hag binnenhaalt in de Johan Cruijff Arena. Kort na de berichtgeving van L'Équipe kwam ook de Franse editie van Goal.com naar buiten met het nieuws dat in de afgelopen nacht (woensdag op donderdag) vermoedelijk al een cruciale meeting op het programma staat voor verrassende transfer. Daarover kwam nog geen bericht naar buiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen