Pochettino eerlijk na debuut: "Saint-Étienne verdient dit punt"

Pochettino eerlijk na debuut: "Saint-Étienne verdient dit punt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 januari 2021 – Mauricio Pochettino kon onmogelijk tevreden zijn met de remise (1-1) tegen Saint-Étienne bij zijn debuut namens Paris Saint-Germain woensdagavond. Toch kon de Argentijn niets anders doen dan de complimenten uitspreken voor de opponent, dat ook nog eens de beste kansen had op de zege. "Dit was niet het gewenste resultaat, maar Saint-Étienne verdient dit punt."

Dat zei de Argentijnse coach na zijn debuut als hoofdcoach van PSG, waar hij de opvolger was van Thomas Tuchel. Keeper Keylor Navas was de beste man aan de kant van de Franse topclub en dat zegt genoeg. "Ik ben een klein beetje teleurgesteld, omdat wij PSG zijn en we willen altijd en overal winnen. Maar we hebben slechts drie dagen de tijd gehad om te trainen en ons voor te bereiden, dan weet je dat je dingen moet blijven ontwikkelen."

Nog altijd zonder Neymar vond Pochettino vooral de tweede helft goed van PSG. "We domineerden na de pauze, hadden het meeste balbezit en probeerden aanvallend voetbal voor de dag te brengen. Ik ben best blij met mijn spelers: ze hebben hard gewerkt en lieten de juiste mentaliteit zien", vond Poch, die vooral nog verbetering aan de bal eist van zijn ploeg.

De voormalig coach van Tottenham Hotspur had met Marco Verratti als nummer tien ook nog een verrassing in petto in zijn basisopstelling. "Ik wil dat hij onze wedstrijden regisseert", sprak Pochettino. "Hij heeft een vrije rol in onze opstelling." Ondanks zijn meer aanvallende rol, haalde de Italiaan nog een passnauwkeurigheid van liefst 92 procent.

Reacties

gerelateerd