Spaanse media lovend over Barça, Messi en Pedri

7 januari 2021, 08:29

Ronald Koeman heeft in de Spaanse pers veel lof geuit met de 2-3 zege bij Athletic Bilbao. De Nederlandse coach wordt geprezen, vooral omdat hij Lionel Messi en Pedri (weer) aan het voetballen heeft gekregen bij FC Barcelona. Het duo – jong en uit – blonk woensdagavond uit in Sam Mamés, waar de Catalanen de tweede zege in even zoveel duels boekten in 2021.

'De vraag is of Messi het samenspelen met Pedri wil gaan missen komend seizoen', vraagt Marca zich hardop af over de samenwerking tussen de nummer tien en zestien van FC Barcelona. 'Messi oogt gelukkig om te kunnen samenspelen met zijn jongere ploeggenoot.' Volgens AS was de knuffel voor Pedri van Messi veelzeggend. 'Die deed denken aan de vervlogen tijden met andere partners.'

'Messi nam de leiding bij FC Barcelona', vond El Mundo Deportivo, dat ook verdediger Ronald Araújo (21) voor de verandering eens uitlichtte en bestempelde als een van de verrassingen dit seizoen. 'Pedri en Messi zijn goud waard', concludeerde El Desmarque over de zege. 'De combinatie tussen Messi en Pedri staat als een kathedraal', oordeelde AS.

Lees ookKoeman niet verrast door goede spel Messi en Pedri

Ook complimenten Frenkie

Naast de absolute hoofdrollen voor Pedri en Messi, speelde ook De Jong een uitstekende wedstrijd. De Nederlander gaf opnieuw een assist en kreeg in de Spaanse media veelal zevens voor zijn prima optreden. 'Hij was opnieuw meteen beslissend toen hij weer eens in de zestienmeter van de tegenstander kwam', looft El Desmarque.

'Verdedigend was hij bovendien ook van grote waarde', vond dagblad SPORT. El Periódico ziet De Jong naast Pedri als een van de belangrijkste aanvalspartners van Messi en volgens Marca heeft de Nederlander eigenlijk gescoord. 'Want hij legde de bal op prachtig op een presenteerblaadje neer voor Pedri. Eigenlijk gaf hij nog een tweede assist, maar Messi stond net buitenspel – waardoor het doelpunt afgekeurd werd.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen