L'Équipe: Haller vertrekt op korte termijn voor 25 miljoen naar Ajax

6 januari 2021, 23:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groot nieuws uit Frankrijk: Ajax zou dicht bij de komst van Sébastian Haller (26) zijn. De Franse aanvaller van West Ham United moet de Amsterdammers zo'n 25 miljoen euro kosten. Door de blessures van Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey heeft Erik ten Hag voorin weinig opties meer. De coach liet al weten op zoek te gaan naar een nieuwe aanvalsleider.

L'Équipe, een doorgaans goed geïnformeerde bron in Frankrijk, meldt dat de overgang vermoedelijk snel rond gaat komen. Het spreekt zelfs over een akkoord 'in de komende uren'. Vanuit Nederland zijn de geruchten nog niet bevestigd. Ajax betaalt 25 miljoen euro voor de oud-spits van FC Utrecht, met wie de Amsterdammers zelf al zo goed als rond zouden zijn. Eerder werkte Ten Hag in de Domstad al samen met de sterke spits. 

Lees ookOok Huntelaar valt weg in Ajax-spits

Haller maakte tussen 2015 en 2017 veel indruk bij FC Utrecht, waar hij een transfer verdiende naar Eintracht Frankfurt. West Ham United had liefst vijftig miljoen euro over voor de Fransman, maar de Premier League bleek niet het ideale podium. Met veertien goals in 53 officiële duels namens The Hammers was zijn komst geen heel groot succes. Dat Ajax hem dus naar verluidt voor de helft van de prijs kan ophalen, zegt wat dat betreft genoeg.

De aanvaller kan na Zakaria Labyad en Sean Klaiber de volgende oud-speler van FC Utrecht worden die Ten Hag binnenhaalt in de Johan Cruijff Arena. Kort na de berichtgeving van L'Équipe kwam ook de Franse editie van Goal.com naar buiten met het nieuws dat in de komende nacht vermoedelijk al een cruciale meeting op het programma staat voor verrassende transfer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen