Fledderus verwacht snel transfernieuws, rustig bij Sparta

Fledderus verwacht snel transfernieuws, rustig bij Sparta

6 januari 2021 – FC Groningen gaat zich op korte termijn vermoedelijk versterken op de transfermarkt. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft aan dat de club in een vergevorderd stadium is met een extra centrale verdediger en aanvaller. "Als dat allemaal lukt, zijn die spelers er ook voor de langere termijn, om op te bouwen. Dat is ook in de insteek."Dat vertelt Fledderus op de clubsite. "We hopen dat die spelers op lange termijn kunnen bijdragen aan het succes van FC Groningen", aldus Fledderus. "We willen ons op een aantal posities versterken. We hebben gekozen voor een kleinere selectie, maar in januari wacht een drukke maand. Sowieso spelen we in de tweede seizoenshelft twintig wedstrijden. (…) Over enkele dagen of weken verwachten we nieuws te kunnen melden."

Onder anderen Mike te Wierik werd gelinkt aan een snelle terugkeer bij FC Groningen, omdat de verdediger bij Derby County niet aan de bak komt. Verder ging Fledderus in op het vertrek van Sergio Padt ("We willen waardig afscheid nemen van hem") en situatie rondom Remco Balk. "Daar zijn we wel heel teleurgesteld over. Maar de deur staat nog op een kier, je weet nooit of het nog verandert."

Van Stee hoopt dat Harroui blijft
Er werd door Fledderus niet gesproken over de mogelijke komst van Sparta-middenvelder Abdou Harroui, in wie FC Groningen in de zomer nog veel interesse had. Op Het Kasteel hopen ze van harte dat Harroui blijft. "De geruchten rondom hem blijven. Appie is multifunctioneel. Het liefst heb ik dat hij nog drie jaar bij ons speelt, maar Appie blijft hot", aldus technisch directeur Henk van Stee.

Mochten met Harroui ook alle andere Spartanen de club trouw blijven in de winterstop, dan wordt het normaliter een rustige window. "De winterstop is kort, je hebt maar een week om spelers in te passen", aldus Van Stee. "Zodra onze spelers compleet blijft en er geen blessures zijn, dan gaan we het met deze groep doen."


gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021