Officieel: Drenthe vervolgt loopbaan in vierde divisie van Spanje

6 januari 2021, 20:48

Royston Drenthe heeft zijn transfer naar Spanje woensdag officieel afgerond. De oud-international heeft een contract getekend bij Racing Murcia, uitkomend in de Tercera División – het vierde niveau van Spanje. Eerder speelde hij in dat land voor Real Madrid en Hércules en hij komt over van Kozakken Boys, waar hij nog een verbintenis had tot en met 2021.

Dat heeft zijn nieuwe werkgever bekend gemaakt. Drenthe zette al tweemaal een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, maar keert nu dus opnieuw terug. Bij Murcia wordt Drenthe ploeggenoot van Mathias Pogba, die in het verleden bij Sparta speelde. In 2017 zette hij een punt achter zijn carrière, waarna hij anderhalf jaar later een contract tekende bij Sparta. 

Drenthe kent een opmerkelijk carrièreverloop. De linkspoot brak door bij Feyenoord en kroonde zich in 2007 tot Europees kampioen met Jong Oranje. Het leverde hem een droomtransfer op naar Real Madrid. Via Hercules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas SC en XerxesDZB belandde Drenthe bij Sparta. De linkspoot besloot zijn muzikale loopbaan voorrang te geven. Drenthe werd vorige maand failliet verklaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen