Van Nistelrooy nieuwe trainer van Jong PSV: "Mooie stap"

6 januari 2021, 19:33   Bijgewerkt: 6 januari 2021, 19:59

Ruud van Nistelrooy (45) staat komend seizoen aan het roer bij Jong PSV. De voormalig topspits is daarmee de opvolger van Peter Uneken, die recent zijn afscheid aankondigde. Momenteel is de oud-international nog hoofdcoach van het O18-team van de Eindhovenaren en ziet deze kans als de ideale volgende stap. 

Dat heeft PSV bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsshow. "Op het moment dat de vraag kwam, weet je diep van binnen al wat je wilt. Dat merkte ik bij mezelf ook", aldus de oud-spits. "Ik denk dat ik er klaar voor ben en ik heb er zin in. Dit is voor mij een prachtige stap vanuit de O18. In de Eerste Divisie ben ik als profvoetballer ook begonnen. In die zin herhaalt de geschiedenis zich." 

Lees ook: Jong PSV-trainer Uneken kondigt vertrek aan

Van Nistelrooy staat eerst komende zomer nog Frank de Boer bij op het EK 2021, als assistent van het Nederlands elftal. Eerder was hij tussen 2014 en 2016 werkzaam bij Oranje als rechterhand van Guus Hiddink en Danny Blind. Verder deed Van Nistelrooy, die zijn trainersloopbaan geduldig wil opbouwen, vooral trainerservaring op bij de jongere teams van PSV.

"Ik ben bij FC Den Bosch begonnen als voetballer. Nu ben ik zeven jaar geleden begonnen bij PSV en ben steeds gegroeid. Inmiddels sta ik drie jaar op eigen benen als trainer, dat zijn de stappen die ik probeer te maken. Zolang ik het leuk vind, blijf ik de stappen maken. En dit is een mooie volgende stap", aldus Van Nistelrooy. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen