Ook Huntelaar valt weg in Ajax-spits, Ten Hag kijkt rond

6 januari 2021, 19:22

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft serieuze problemen voor de spitspositie richting de topper tegen PSV. Lassina Traoré en Brian Brobbey trainen nog altijd niet mee met de A-selectie, terwijl Klaas-Jan Huntelaar óók is uitgevallen op de teamtraining. Omdat ook David Neres nog altijd niet meetraint, kijken de Amsterdammers serieus naar een buitenkansje op de transfermarkt.

Dat laat Ten Hag weten op de clubsite. "We hebben een paar problemen, met name op de spitspositie", zei de oefenmeester over het treffen met PSV komend weekend. Daardoor lijkt Dusan Tadic voorlopig de enige beschikbare diepste aanvaller voor de coach, die Neres ook nog altijd moet missen. "Hij traint niet mee momenteel. David is een hele belangrijke spelers voor ons."

Alle afwezigen en met name in de spitspositie, die toch al ter discussie stond in Amsterdam, noopt de Amsterdammers tot een serieuze blik op de transfermarkt. "Ja, het noodzaakt ons om uit te kijken op de markt. Zien we de kans, dan zullen we toeslaan. We zijn ons aan het oriënteren, maar de kans dat het gaat gebeuren, acht ik niet groot. De kwaliteit die we willen, is meestal niet voor handen in januari."

Lees ookPSV-ziekenboeg bijna leeg

Voorlopig heeft Ten Hag weinig keuzes in de spits, ook voor de topper tegen PSV. "De medische stap maakt overuren", aldus de coach, die weet dat het een belangrijke ontmoeting wordt in de Johan Cruijff Arena zondagmiddag. "We kunnen ons in een hele goede positie manoeuvreren. Maar we weten ook dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven. Dit zijn mooie affiches, daarvoor zijn we voetballer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen