Koeman over vertrokken Alena: "Hij wilde weg"

6 januari 2021, 18:30

Ronald Koeman heeft woensdag tijdelijk afscheid genomen van middenvelder Carles Alena (23). De Nederlandse coach wilde de linkspoot in principe liever niet kwijt, maar de door FC Barcelona opgeleide voetballer koos er zelf voor om te vertrekken. Bij Getafe verwacht hij meer aan speeltijd toe te komen.

Dat zei Koeman over de inmiddels officieel bevestigde transfer. Voor het seizoen had Alena vrijwel geen perspectief op speeltijd, maar mede door een blessure bij Sergio Busquets kwam de voetballer alsnog tot vijf optredens en hij kreeg tijdens een invalbeurt zelfs een keer de voorkeur boven Miralem Pjanic. De Bosniër maakt in het nieuwe 3-2-4-1-systeem van Koeman een veel betere indruk, waardoor Alena gezien kan worden als de vierde controleur van de Catalanen.

"Alena heeft toestemming van de club gekregen om een vertrek te regelen. Er zijn spelers die beslissen of ze willen blijven of niet. Alena wilde graag vertrekken om meer aan spelen toe te komen", zei Koeman, die daarbij indirect ook doelde op Riqui Puig. De 21-jarige middenvelder komt nog amper voor in de plannen van de Nederlandse coach en mag worden verhuurd, maar wil vooralsnog niet vertrekken. Naar verluidt staat hij wel voor een nieuwe verbintenis in Catalonië.

Lees ook'Koeman zet renovatie door en laat viertal gaan bij Barça'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen