Padt bevestigt zomers vertrek, maar sluit vertrek in januari wel uit

6 januari 2021, 18:10

Sergio Padt (30) vertrekt na dit seizoen definitief bij FC Groningen. De keeper beschikt over een aflopend contract bij de noorderlingen en benut zijn transfervrije status om na 6,5 jaar te verkassen. Een winterse transfer is niet meer aan de orde, ondanks dat de Bulgaren hem het liefst per direct hadden overgenomen en dat nog steeds altijd willen. Groningen verkiest het behouden van Padt boven een kleine transfersom. 

"Ik vertrek na dit seizoen bij FC Groningen, dus níét in de winterstop. Daar is wel sprake van geweest, maar Groningen wil mij liever behouden. Dus ik maak het seizoen hier af en dat is zeker geen straf", glimlacht Padt op de clubsite van FC Groningen. "Daarmee heb ik mijn buitenlandse avontuur te pakken. Ludogorets is de kampioen van Bulgarije en speelt bijna elk jaar Europees voetbal. Een mooi avontuur."

De doelverdediger blijft het komende half jaar dus nog bij FC Groningen, omdat de club dat het liefst wilde. Ludogorets had hem het liefst per direct overgenomen. "Maar met FC Groningen kunnen we omhoog kijken, dat is weleens anders geweest", aldus de keeper, die zich de komende tijd alleen op de Eredivisie en FC Groningen focust. "Want twee dingen tegelijk doen, dat gaat bijna nooit goed."

Lees ook'Ludogorets wil Padt na deal per direct overnemen'

Padt was afgelopen zomer eigenlijk al dicht bij een vertrek uit Groningen. FC Emmen wilde de doelman graag vastleggen, maar zag een transfer op het laatste moment toch afketsen. Er leek een nieuw contract te komen bij de Trots van het Noorden, maar Ludogorets gooide roet in het eten. "FC Groningen deed een mooie aanbieding, maar Ludogorets kwam ertussen." Padt staat sinds 2014 onder contract bij FC Groningen, dat Per Kristian Bråtveit al binnenhaalde als zijn (mogelijke) opvolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen