FC Groningen trekt aanbieding in bij Balk, vertrek lonkt

FC Groningen trekt aanbieding in bij Balk, vertrek lonkt

6 januari 2021 – Remco Balk (19) is op weg naar de uitgang bij FC Groningen. De doorgebroken middenvelder annex aanvaller heeft een aflopende verbintenis en de club deed hem dan ook een nieuwe aanbieding, maar die werd eerst vaak uitgesteld en inmiddels is er nog geen duidelijkheid. Balk wil naast het geprek met FC Groningen ook met andere clubs praten.Dat schrijft Voetbal International over Balk, die dit seizoen debuteerde tegen Ajax. Sindsdien speelde hij tien officiële duels, waar hij éénmaal scoorde. Om die reden wilde FC Groningen Balk belonen met een nieuwe verbintenis. "Dat zijn zaakwaarnemer vervolgens het onderste uit de kan probeert te halen, is tot daar aan toe", legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit.

"We hebben daarna de jaarwisseling als deadline gesteld. Zij hebben vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze er voorlopig niet op in willen gaan. Nu geven ze aan dat ze eerst met andere clubs willen gaan praten, maar het lijntje naar ons toe open willen houden. Zo werkt het wat ons betreft niet, wij moeten ook verder. Daarom trekken wij het voorstel in", licht Fledderus, die spreekt over een 'prima aanbieding', toe.

Balk zou volgens VI ook in de belangstelling staan van AZ en FC Utrecht, maar speelt al jarenlang voor FC Groningen, bij wie hij ook de jeugdopleiding genoot. Fledderus: "Er is hier jarenlang in hem geïnvesteerd en hij heeft dit seizoen volop kansen in het eerste elftal gekregen. Nu is het moment suprême daar, en kijkt hij of hij het ergens nog wat beter kan krijgen. Die houding vind ik behoorlijk teleurstellend, dat heb ik hem ook laten weten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021