Van der Ende fileert scheidsrechterskorps: "Eenheidsworsten"

5 januari 2021, 23:54

Mario van der Ende is niet te spreken over het niveau van de Nederlandse scheidsrechters. Hij is van mening dat het niveau van het korps onvoldoende is. Ondanks hun sterke Europese prestaties kunnen ook Danny Makkelie en Björn Kuipers niet op lof van de Hagenaar rekenen.

Als hem gevraagd wordt die hij de beste Eredivisie-arbiter vindt, geeft Van der Ende een duidelijk antwoord. "De beste scheidsrechter was er voor mij dit keer niet. Zelfs Makkelie en Kuipers, die er internationaal toch goed op staan, werden met grote regelmaat door de VAR gecorrigeerd", zegt hij tegen De Telegraaf. "De VAR is in principe een uitstekend hulpmiddel. Zolang er mensen in de Champions League videoscheidsrechter zijn die de VAR als mindfuck ervaren (Pol van Boekel, red.), dan zijn we nog ver verwijderd van de juiste invulling."

Van der Ende vindt dat de manier hoe de VAR in Nederland gebruikt wordt, niet goed. "Net als het feit dat Kuipers maar acht van de mogelijke veertien wedstrijden heeft gefloten die we dit seizoen onderweg zijn. Ik snap dat hij als eigenaar van drukke supermarkten hand- en spandiensten moet verrichten. Maar het geeft aan dat de focus niet volledig op het fluiten ligt. Zo simpel is het."

Daarnaast vind de 64-jarige oud-leidsman dat de leidsmannen te veel van hetzelfde zijn. "Het zijn eenheidsworsten en dat komt door de traditionele manier van opleiden en begeleiden. De enige die zich daaraan probeert te onttrekken, is Bas Nijhuis. Maar die vind ik helaas te veel doorslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen