Van den Brom op titeljacht: "Na twee maanden voel ik me al thuis"

5 januari 2021, 18:51

Als RC Genk woensdag de inhaalwedstrijd tegen Eupen wint, komt het op één punt van koploper Club Brugge. Het team van John van den Brom mag dus hopen op de landstitel en wil lang in de race blijven. De Nederlandse trainer beseft dat januari een cruciale maand gaat worden.

"Na twee maanden voel ik mij hier al goed thuis. Ik weet de weg al goed", zegt de van FC Utrecht overgekomen coach tegen Sporza. Van den Brom kan nu nog niet stellen of de tweede plek aan het einde van het seizoen een domper zou zijn. "Misschien ben je dan ontgoocheld, maar dat hangt ervan af hoe je die plaats bereikt hebt. Ik ga altijd voor het hoogste, maar een tweede plaats kan misschien wel het maximale zijn. Op korte termijn - voor het einde van de maand - zullen we weten waar we staan en hoe de rest van het seizoen er zal uitzien."

De wedstrijden volgen zich in rap tempo op, weet de Nederlander. "In het begin valt het nog mee. Die match van morgen komt erbij, daar kun je niets aan doen. Dan volgt zaterdag snel, maar daarna hebben we wel een volledige week rust. Alleen vanaf dan gaat het snel." Van den Brom wil zijn team niet met de concurrentie vergelijken. "Ik kijk niet naar anderen, dat heeft geen zin. Hoe langer het goed gaat, hoe meer we de uitdager worden van wie dan ook. Als we goed zijn, hoeven we van niemand te verliezen. Maar dat gaat niet vanzelf, dat zagen we tegen Waasland-Beveren. Als de drive er niet is, zijn we maar een gewone ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen