Ten Hag kan niets met kritiek op reis Martínez: "Safe"

Ten Hag kan niets met kritiek op reis Martínez: "Safe"

5 januari 2021 – Volgens Erik ten Hag is Lisandro Martínez zondag gewoon inzetbaar voor Ajax, dat het dan in de Eredivisie gaat opnemen tegen PSV. De Argentijn reisde met de feestdagen terug naar zijn thuisland Argentinië, maar ondanks die reis kan Ten Hag gewoon een beroep op hem doen.

Er kwam de nodige kritiek op de reis van Martínez, maar Ten Hag is er nuchter onder. Martínez hoefde ondanks zijn trip niet in quarantaine bij thuiskomst in Nederland en legde bovendien een negatieve test af. "Wij hebben een héél strikt protocol, met uitgebreide testen", zegt Ten Hag tegen de NOS. "Denk jij dat wij het risico nemen om een speler in de kleedkamer te laten die een ander kan besmetten? Dan lopen wij groot gevaar. Alle spelers zijn al drie, vier keer getest. PCR-testen, sneltesten, en ze zijn volkomen safe."

Ten Hag staat dan ook achter de trip die de Argentijnse speler maakte naar zijn thuisland. "Een aantal jongens moest vanwege persoonlijke omstandigheden naar huis toe." Ook David Neres vertrok met de feestdagen naar Zuid-Amerika. "Ze waren een jaar niet thuis geweest en moesten een aantal zaken regelen, zoals jij en ik ook weleens thuis zaken moeten regelen."

gerelateerd