Van der Lely maakt in Derde Divisie rentree in voetbalwereld

5 januari 2021, 17:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeroen van der Lely keert terug in de voetballerij. De rechtsback besloot in mei van dit jaar een punt achter zijn loopbaan te zetten, omdat hij geen plezier meer had in het spelletje. De voormalig speler van FC Twente keert nu toch weer terug en gaat spelen bij Hercules, dat actief is in de Derde Divisie.

Van der Lely begon zijn loopbaan bij FC Twente en speelde bijna honderd duels voor de club uit Enschede. In 2019 maakte hij de overstap naar het Deense Vendsyssel FF, waar de teller bleef steken op één optreden in het bekertoernooi. Reden voor hem om te stoppen, vertelde hij aan Tubantia. "In profvoetbal is het altijd moeten, moeten. Je hele leven is gefocust op voetbal, terwijl er in mijn beleving nog zoveel meer is. Ik heb dat altijd wel in me gehad. Ze zeggen altijd: het mooiste is als je van je hobby je werk kunt maken, maar toen het voetbal mijn werk werd, was het mijn hobby niet meer", vertelde de verdediger.

Door zijn twijfels ging hij ook minder goed spelen, merkte Van der Lely. "En ik kan je verzekeren dat het geen pretje is om erachter te komen dat je in iets - waarmee je dagelijks bezig bent - relatief niet zo goed bent. Dat wil een mens niet", zei Van der Lely, die zich ging storten op een studie literaire wetenschappen.

De 24-jarige verdediger gaat nu aan de slag bij Hercules, dat blij is met zijn komst. "Jeroen is voor ons een zeer welkome versterking. Hij is direct inzetbaar en brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, de nodige ervaring mee", zegt trainer René van der Kooij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen