De Graafschap zet Snoei in wachtkamer: "Kun je nu niet vragen"

5 januari 2021, 16:58

De Graafschap liep vorig seizoen op sneue wijze promotie mis vanwege de regeling van de KNVB. Dit voetbaljaar moest er sportieve revanche worden geboekt, maar dat gaat vooralsnog zeer moeizaam. De ploeg van Mike Snoei verloor in het weekend van Almere City FC en staat inmiddels acht punten achter Almere. Technisch manager Peter Hofstede baalt.

"We liggen behoorlijk achter nu op onze doelstelling", concludeert hij bij Omroep Gelderland. "Alleen is het verschil van acht punten niet onoverbrugbaar en zijn we in de competitie nog niet eens op de helft. Daarnaast waren we tegen Almere zeker niet de mindere en komt zo'n nederlaag extra hard aan als zij dan nog scoren in blessuretijd."

Vertrouwen in trainer Snoei is er dan ook nog zeker. De coach beschikt over een aflopend contract en wil graag verlengen, maar het is de vraag of de club dat ook wil. "Er wordt keihard gewerkt om het iedere keer op het veld te laten zien, daar ligt het niet aan. Wel moeten we blijven kijken hoe we zaken kunnen verbeteren, maar er is elke dag contact tussen Mike en mij."

Vraagstuk blijft dus of de coach een nieuwe verbintenis gaat krijgen. "In januari praten we en dat proces is ook altijd een overleg met leden van de klankbordgroep bij De Graafschap. Daarnaast is ook de Raad van Commissarissen bepalend. Of mijn intentie is met Snoei door te gaan? Dat kun je mij nu niet vragen. We gaan dat rustig intern bespreken. Ik ga er niet alleen over."

Hofstede geeft tevens aan dat de club nog een creatieve middenvelder wil strikken. Of dat gaat lukken, is nog niet duidelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen