Traoré deelt anekdote over De Ligt: "Hij pakte alle ballen af"

5 januari 2021, 14:56   Bijgewerkt: 5 januari 2021, 17:01

Lassina Traoré kende naar eigen zeggen de nodige aanpassingsproblemen toen hij begin 2019 de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax maakte. De negentienjarige bonkige spits haalt in gesprek met FIFA.com herinneringen op aan een van zijn eerste trainingen in Amsterdamse dienst.

"Het was lastig, de stap was heel groot. Het werd me duidelijk dat ik er hard voor zou moeten werken", begint hij. "Ik herinner me een training in de Verenigde Staten waar ik werd gedekt door Matthijs de Ligt. Hij zat er echt heel kort op. Hij was net zo sterk als ik en heel snel. Dat was dat eerste keer dat me dat overkwam en hij ontfutselde mij alle ballen. Dat zou mij tegenwoordig niet weer gebeuren", lacht hij.

Traoré was dit seizoen voor Ajax goed voor acht doelpunten in zestien wedstrijden. Toen de Amsterdammers in het seizoen 2018/19 de halve finale van de Champions League bereikten, maakte Erik ten Hag nog geen gebruik van hem. Toch kijkt hij met trots terug op de succesvolle Europese campagne. "Het was ongelooflijk. Ondanks dat mijn eerste jaar moeilijk was, vond ik het heel erg leuk om deel uit te maken van het avontuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen