Hummels vergelijkt Moukoko met Kroos, Götze en Pulisic

5 januari 2021, 11:47

Erling Haaland noemde hem al eens het grootste talent ter wereld en Mats Hummels ziet het ook helemaal in hem zitten. Youssoufa Moukoko heeft volgens zijn teamgenoten bij Borussia Dortmund de wereld aan zijn voeten. "Hij is écht heel goed", vertelt Hummels aan Bild.

Moukoko maakte in november vlak na zijn zestiende verjaardag zijn debuut in de Bundesliga en beleefde niet veel later ook zijn vuurdoop in de Champions League. In december maakte Moukoko zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. "Ik heb Toni Kroos op zestien- à zeventienjarige leeftijd zien spelen, Mario Götze en ook Christian Pulisic. Youssoufa is absoluut een van de beste op die leeftijd met wie ik ooit heb gespeeld", aldus Hummels.

Mede door een blessure van Haaland kwam Moukoko vlak voor de winterstop veel in actie. "Erling maakt loopacties die de tegenstander pijn doen. Hij zorgt continu voor dreiging voor het doel van de tegenstander en is een wapen in ons spel. De andere jongens die in de aanval spelen geven de voorkeur aan het geven van de laatste pass, omdat dat hun kracht is. Daarom was het goed dat Youssoufa erbij was, want hij is een soortgelijke aanvaller als Erling."

Lees ook: De wonderkinderen van wie we in 2021 veel mogen verwachten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen