Schotse kritiek op winters trainingskamp Celtic in Dubai

5 januari 2021, 09:49

Het besluit van Celtic om naar Dubai af te reizen voor een trainingskamp stuit op kritiek in Schotland. Volgens vice-premier John Swinney geeft de Schotse topclub het slechte voorbeeld door gedurende de volledige lockdown de Arabische zon op te zoeken.

Celtic verloor zaterdag met 1-0 van aartsrivaal Rangers en vloog daarna naar de Verenigde Arabische Emiraten om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. En dat terwijl de Schotse regering alle Schotten heeft verzocht om in januari thuis te blijven. "Als we de bevolking vragen om zeer belangrijke restricties in de manier waarop zij leven, dan moeten we volgens mij allemaal leiderschap tonen", aldus Swinney.

Vanwege hun uitzonderingspositie hoeven de spelers van Celtic niet in quarantaine als zij straks terugkeren van het trainingskamp in Dubai. Bij de Schotse club zijn ze zich van geen kwaad bewust. "Het trainingskamp is een aantal maanden geleden georganiseerd en goedgekeurd door de voetbalautoriteiten en de Schotse regering", aldus een woordvoerder van de club.

"Het team reisde af naar Dubai voordat de nieuwe lockdown werd ingevoerd, naar een locatie die is vrijgesteld van reisbeperkingen", gaat hij verder. "Het kamp is op alle risico's onderzocht. Als we geen toestemming hadden gekregen van de Schotse regering, waren we niet gegaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen