Bogarde mogelijk vijfde Nederlander bij Club Brugge

5 januari 2021, 09:23   Bijgewerkt: 5 januari 2021, 10:44

Het aantal Nederlanders bij Club Brugge komt binnenkort mogelijk op vijf. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Belgische topclub zijn oog laten vallen op Melayro Bogarde. De achttienjarige verdediger, neefje van Ajax-assistent Winston Bogarde, beschikt bij 1899 Hoffenheim over een aflopend contract.

Bogarde kan bij Club Brugge de Nederlandse enclave vergroten. Met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost staan op dit moment drie landgenoten onder contract bij de Belgische grootmacht. Waarschijnlijk komt daar op korte termijn nog een vierde bij. Club Brugge staat namelijk op het punt de terugkeer van Stefano Denswil van Bologna bekend te maken.

Bogarde kwam in 2009 in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht en stapte na negen seizoenen over naar 1899 Hoffenheim. Bij de Duitse club maakte de jonge Nederlandse verdediger vorig seizoen zijn profdebuut. Sindsdien speelde hij nog eens zes wedstrijden in de hoofdmacht van de Duitse club, waarvan drie duels in de Europa League.

Club Brugge is naar verluidt niet de enige club met belangstelling voor Bogarde. Afgelopen zomer zouden Borussia Dortmund en RB Leipzig naar het Nederlandse talent hebben geïnformeerd. Scouts van FC Barcelona en AC Milan hebben Bogarde naar verluidt ook bekekn, terwijl Ajax eveneens wordt genoemd als geïnteresseerde partij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen