Klopp voelt zich bestolen en wijst naar Manchester United

5 januari 2021, 08:04

Jürgen Klopp was niet te genieten toen hij na de nederlaag tegen Southampton (1-0) de pers te woord stond. De Duitse trainer van Liverpool gaf aan zich bestolen te voelen omdat twee penaltymomenten in het nadeel van zijn ploeg uitpakten. Daarbij trok hij een vergelijking met de vele strafschoppen die Manchester United krijgt.

Liverpool kwam maandagavond op bezoek bij Southampton razendsnel op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Danny Ings en moest daardoor meteen in de achtervolging. In de jacht naar de gelijkmaker claimden The Reds tot twee keer toe een strafschop. Zo werd een schot van Georginio Wijnaldum geblokt door de hand van Jack Stephens en ging Sadio Mané onderuit na een duel met Kyle Walker-Peters.

"De handsbal zag eruit als een duidelijke strafschop. Ik wendde met tot de vierde official en hij zei: we hebben het al gecheckt, geen penalty", aldus Klopp tegenover Engelse media. "Het is de grootste grap ter wereld als er wordt beweerd dat Mané een diver is. Hij doet er alles aan om op de been te blijven. In deze twee situaties krijgen andere teams er wel een penalty voor, laat ik het zo zeggen."

Daarmee doelde Klopp op Manchester United, dat sinds de start van het seizoen 2018/19 in de Premier League liefst 32 strafschoppen kreeg. Liverpool mocht in dezelfde periode zeventien keer aanleggen vanaf elf meter. "Ik hoor dat Manchester United in twee jaar tijd meer strafschoppen heeft gekregen dan ik in vijf en een half jaar. Ik heb geen idee of dat mijn schuld is, of hoe dat kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen