Go Ahead mist tien spelers, maar gaat wel spelen tegen Jong PSV

4 januari 2021, 16:57

Ondanks dat het feit Go Ahead Eagles hard geraakt is door het coronavirus, gaat de ploeg uit Deventer dinsdag wel spelen tegen Jong PSV. Uit de tests die zondag uitgevoerd zijn, zijn geen nieuwe besmettingen gebleken. Daardoor moet de wedstrijd doorgaan.

De reglementen van de bond schrijven voor dat het duel door moet gaan. Er wordt alleen afgelast wanneer meer dan de helft van de minimaal 25 geteste spelers een positieve coronauitslag heeft. Via de eigen kanalen heeft Go Ahead bevestigd dat de wedstrijd doorgaat, ondanks het feit dat tien spelers door corona niet inzetbaar zijn. Ook zijn enkele stafleden besmet.

Go Ahead heeft echter niet de namen van de besmette spelers bekendgemaakt, vanwege de privacy-wetgeving. Bij de eerdere coronabesmettingen van Kevin van Kippersluis en Jeroen Veldmate maakte Go Ahead Eagles de namen wel bekend. "Toen ging het om individuele gevallen, waarbij we zoals de wetgeving ons voorschrijft aan de spelers toestemming hebben gevraagd om deze informatie openbaar te maken", zegt directeur Jan-Willem van Dop. "Aangezien het nu om een groep spelers gaat, volgen we de regels en gaan we niet in op namen. En ja, we beseffen dat eenieder morgen aan de hand van het wedstrijdformulier de optelsom kan maken en je daarom kunt denken: dan weet iedereen het toch alsnog? Dit klopt uiteraard, maar wij hebben dus als club en werkgever te maken met die privacywetten en het recht op privacy."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen