Van Ginkel komt eraan: "Heb begint weer te kriebelen"

Van Ginkel komt eraan: "Heb begint weer te kriebelen"

4 januari 2021 – Op de laatste dag van de zomerse transferperiode versterkte PSV zich met Mario Götze en Adrian Fein, maar ook met Marco van Ginkel. De middenvelder die overkwam van Chelsea kampte nog met een knieblessure en speelde daardoor nog niet, maar is inmiddels weer nagenoeg fit. Hij staat op het punt om zijn rentree te maken, zegt de international.

Van Ginkel traint al twee weken voluit mee bij PSV en voelt dat hij steeds fitter wordt. "Het gaat goed met de knie. De laatste twee weken doe ik weer alles mee met de groep", zegt de 28-jarige middenvelder tegen ESPN. Van Ginkel staat te popelen om weer wedstrijden te spelen. "Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen. Afgelopen twee weken heb ik stappen gezet en nu moet ik de stap zetten naar de wedstrijden toe."

De middenvelder kwam in de zomer in een warm bad terecht, omdat hij al drie keer eerder naar PSV transfereerde. Dat hij de kans kreeg om eerst te revalideren in Eindhoven, vindt Van Ginkel mooi. "Ik ben heel goed begeleid door PSV. Het is heel lang geleden dat ik heb gevoetbald, er is veel gebeurd."

Zware blessures speelde hem parten en ondanks twijfels ging Van Ginkel toch door. "Uiteindelijk kom je erachter dat voetbal echt je ding is. Dat vuurtje is altijd blijven branden en dat gaat het voorlopig ook nog wel doen. Als ik zo doorga, kan ik zeker nog een mooie bijdrage leveren aan PSV."

gerelateerd