Van Stee wil uitleg over de winterse vakantie van Senesi

Van Stee wil uitleg over de winterse vakantie van Senesi

4 januari 2021 – In een Rotterdamse derby hervatten Sparta en Feyenoord zondagmiddag tegen elkaar de competitie. Bij Feyenoord spelen de Argentijnse aanwinst Lucas Pratto en landgenoot Marcos Senesi vermoedelijk gewoon mee. Technisch directeur Henk van Stee verbaast zich daarover. 

Dit omdat Marcos Senesi tijdens de winterstop nog naar Argentinië afreisde. "Ik weet niet beter dan dat een speler die naar het buitenland is geweest, tien dagen in quarantaine moet", reageerde Van Stee daarop tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat zijn althans de RIVM-richtlijnen waar wij ons bij Sparta aan houden. Daarom was ik in de veronderstelling dat dat ook zou moeten gelden voor Senesi, en ook voor Lucas Pratto", zei hij over de spits die eerder deze week van Argentinië naar Rotterdam vloog voor zijn transfer. "Maar goed, misschien zijn de regels veranderd en hoeven spelers niet meer in quarantaine."

"Voor ons geldt in elk geval wel dat we de buitenlandse jongens in Nederland hebben gehouden tijdens de vrije periode", vervolgde de Spartaan. "Datzelfde geldt voor spelers die misschien wel trek hadden gehad in een korte vakantie over de grens." Zondag treft de ploeg van Van Stee Senesi en Pratto op Het Kasteel. "Je zult mij niet horen zeggen dat ze niet mogen spelen, maar we zijn wel benieuwd naar de regelgeving. Ik zou hierover graag de waarheid willen horen van het RIVM."

gerelateerd