Veltman blij met terugkeer Pröpper bij Brighton

4 januari 2021, 13:48   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 14:04

Joël Veltman is blij om weer met team- en landgenoot Davy Pröpper op het veld te kunnen staan. De middenvelder speelde afgelopen weekend tegen Wolverhampton Wanderers (3-3) pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen, wegens een blessure aan zijn achillespees. Vier dagen eerder stond hij tegen Arsenal (0-1 nederlaag) voor het eerst weer op het veld.

"Ten eerste brengt hij veel kwaliteit en is hij handig aan de bal", was Veltman lovend op de website van Brighton. "Hij is ook positioneel sterk. Hij weet altijd waar hij moet staan en ziet gevaar aankomen." De terugkeer van Pröpper betekent ook dat Veltman op het veld weer in het Nederlands kan communiceren. "Soms praten we in het Nederlands en soms in het Engels. Dat geldt ook voor Leo (de Vlaamse Leandro Trossard, red.)."

"Engels is natuurlijk nog steeds de voertaal, maar in je moedertaal kun je directer met teamgenoten communiceren en soms kan het de tegenstander van de wijs brengen", vervolgde Veltman. "Davy speelt meestal aan de rechterkant van het veld, dicht bij mij. Dat maakt het nog beter."

Waar Pröpper dit seizoen pas twee Premier League-wedstrijden in actie kwam, speelde Veltman dit seizoen in twaalf van de zeventien wedstrijden. Negen keer deed hij dat als basisspeler, drie keer als invaller. Met Brighton staan de Nederlands momenteel net boven de degradatiestreep. Met veertien punten bezetten The Seagulls de zeventiende plek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen