Druijf over vertrek: "Er spelen een paar dingen"

4 januari 2021, 10:32   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 10:41

Ferdy Druijf heeft opnieuw kenbaar gemaakt open te staan voor een vertrek uit Alkmaar. De spits gaf al vaker aan niet blij te zijn met zijn gebrek aan speeltijd bij AZ. Begin december verlengde hij zijn contract bij de club tot 2024, maar gaf hij daarbij direct aan niet zeker te zijn of hij in de winterstop zou blijven.

Druijf moet het dit seizoen vooralsnog doen met invalbeurten in het eerste en wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Wel heeft hij profijt gehad van de aanstelling van Pascal Jansen na het ontslag van Arne Slot. "Ik mocht - tot nu toe - elke wedstrijd invallen. Bij Arne was dat niet zo. Wat betreft trainingen en andere dingen bij de club is er nauwelijks iets veranderd, maar ik ben blij met de speelminuten die ik nu krijg", vertelde Druijf aan NH Sport.

"Ik heb afgesproken dat ik sowieso tot de winter zou blijven", zei hij over het bijtekenen van aflopen maand. "Daarna zouden we verder gaan kijken. Ik speelde de laatste tijd wel iets meer, maar het is nog niet honderd procent zeker dat ik blijf. Er spelen wel een paar dingen, dus dan moet ik een keuze gaan maken."

Daarbij is spelen op niveau belangrijk. "De Eerste Divisie wordt hem sowieso niet. Dat is niet mijn doel. Ik word volgende maand 23, dus ik wil op het hoogste niveau spelen: Eredivisie of het buitenland. Het blijft nu afwachten wie er concreet komt. Corona speelt natuurlijk ook, dus er zullen niet veel clubs zomaar geld op tafel leggen. Het komt vanzelf wel goed, ik vind het niet erg om eventueel langer bij AZ te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen