Jong PSV-trainer Uneken kondigt vertrek aan

4 januari 2021, 09:13   Bijgewerkt: 4 januari 2021, 09:24

PSV kan op zoek naar een nieuwe trainer om na dit seizoen Jong PSV te leiden. Peter Uneken, die de Keuken Kampioen-ploeg op dit moment onder zijn hoede heeft, heeft zijn afscheid aangekondigd. "Ik heb een prachtige tijd gehad, maar het is tijd voor de volgende stap in mijn loopbaan", lichtte hij toe.

Uneken is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Jong PSV, nadat hij eerder werkzaam was als assistent en als trainer van andere jeugdploegen. In 2014 begon hij bij PSV Onder 14. "Die eerste lichting die ik onder mijn hoede kreeg, is de lichting die ik nu ook heb. Dat is een leuk detail", vertelde Uneken op de website van PSV. "Ik heb bij PSV de kans gehad om me geleidelijk te ontwikkelen als trainer en ben er blij mee dat ik die ruimte heb gekregen."

"Jong PSV is een team met een bijzondere dynamiek, heb ik de afgelopen vier jaar ervaren", vervolgde hij. "We spelen profvoetbal, maar we zijn ondergeschikt aan de A-selectie. Het gaat om opleiden, dat staat altijd voorop. De opleiding staat als een huis. In mijn ploeg hebben dit seizoen, waarin we pas halverwege zijn, al zes spelers hun debuut gemaakt in het betaald voetbal. Deze winterstop is Yorbe Vertessen doorgestroomd naar de A-selectie. Op zulke momenten zijn we op de PSV Academy hartstikke trots, want die doorstroming, daar draait het om."

Toch vindt Uneken het tijd voor een volgende stap. "Voor mezelf ga ik nu op zoek naar een nieuwe dynamiek. Daar kijk ik als trainer/coach naar uit." Technisch manager John de Jong heeft laten weten alle begrip te hebben voor de keuze. "Peter heeft jarenlang uitstekend werk voor PSV verricht. We wensen hem alle goeds voor de toekomst." Wie Uneken moet gaan opvolgen, is nog niet bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen