Telstar sloopt NEC dankzij blunderende Alblas

3 januari 2020, 18:38

NEC is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. De subtopper, die volop in de race is voor een play-offticket, werd op bezoek bij Telstar van de mat geveegd: 5-2. NEC faalde daarmee het gat met De Graafschap te verkleinen, terwijl Telstar naar de zevende plaats steeg. NEC-trainer Rogier Meijer zal het vooral zijn doelman kwalijk nemen.

Wat zullen de goede voornemens van NEC-goalie Norbert Alblas geweest zijn? Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zich in ieder geval voorgenomen niet opzichtig in de fout te gaan, waarmee hij zijn ploeg een goede dienst hoopte te bewijzen. Al op de eerste speeldag van het nieuwe jaar konden die plannen de prullenbak in. Alblas faalde openlijk bij twee treffers van Telstar, waarmee het lot van NEC al bezegeld was.

Waarschijnlijk was zijn eerste fout de meest knullige. Er leek weinig aan de hand voor de jeugdexponent van Ajax, maar toch speelde hij de bal recht in de voeten van Gyliano van Velzen. De aanvaller pakte het cadeautje dankbaar uit en tekende voor de 1-0. Amper een halfuur later liet Alblas een op het oog eenvoudige inzet uit zijn handen glippen, waardoor Van Velzen onieuw tot scoren kon komen.

Het bleek de aanzet voor een uiterst doelpuntrijk duel. Glynor Plet scoorde tweemaal en Sebastian Soto deelde eveneens in het doelpuntenfeestje. Helemaal kansloos was NEC overigens niet. Terell Ondaan en Elayis Tavsan deden na rust nog iets terug, maar het bleek niet genoeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen