Dortmund start goed aan 2021 met zege op Weghorst

3 januari 2020, 17:32   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 20:30

Borussia Dortmund heeft eindelijk weer eens een glimlach op het gezicht getoverd. De topclub beleefde de laatste weken met een slechte reeks een vrije val in de Bundesliga, maar herpakten zich met een knappe 2-0 overwinning op VfL Wolfsburg. Daarmee kwam Dortmund weer in de uiterst belangrijke top vier.

Voorafgaand aan de wedstrijd had het sterk presterende Wolfsburg op bezoek in het Signal Iduna Park misschien wel de beste papieren. De nummer vier van Duitsland verloor dit seizoen slechts eenmaal en beschikte over een ware doelpuntenmachine: Wout Weghorst. Net als de van een blessure teruggekeerde Erling Haaland kon de Nederlander zijn stempel echter niet drukken. Dat deed verdediger Manuel Akanji uiteindelijk, met een rake kopbal na ruim een uur spelen. In blessuretijd was het Jadon Sancho die met zijn eerste goal van het seizoen voor de beslissing zorgde.

Dortmund, dat de laatste weken van het jaar uiterst wisselvallig presteerde, speelde zich daarmee weer in de top vier. Die klassering is uiterst belangrijk om komend seizoen te mogen acteren in de Champions League. Desondanks zal Dortmund zich nog niet rijk rekenen. De voorsprong op nummers vijf en zes Union Berlin en Wolfsburg bedraagt slechts een punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen