Promotiekoorts in Almere: "We moeten nuchter blijven"

3 januari 2020, 09:16   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 10:43

Er mag in Almere serieus gedroomd gaan worden van promotie naar de Eredivisie. De nummer twee van de competitie won zaterdag met 1-0 van De Graafschap en kwam daardoor op gelijke hoogte met koploper SC Cambuur, dat zondag nog speelt. Trainer Ole Tobiasen is uiteraard blij.

Door de winst op de nummer drie van de ranglijst is het verschil tussen Almere en De Graafschap nu acht punten. Tevreden over het spel was Tobiasen echter niet. "In de eerste helft begonnen we goed en kregen we drie honderd procent kansen die we hadden moeten scoren", blikt hij terug bij ESPN. "Daarna kreeg De Graafschap ook grote kansen die erin konden. Maar ik vond ons in de eerste helft wel de bovenliggende partij. In de tweede helft werden wij steeds verder naar achteren gedrukt omdat we de bal niet in de ploeg konden houden. Alle keuzes aan de bal waren gewoon niet goed."

Daardoor stevende het af op een doelpuntloze remise. "Daar hoop je dan op. Drie minuten voor tijd dacht ik nog: 'het blijft hopelijk 0-0 dit'." Uiteindelijk viel de winnende treffer dus toch, uit een corner. Daardoor is ook de periodetitel binnen voor Almere. "Ik ben heel blij dat we nu al geplaatst zijn voor de play-offs. Het was de doelstelling om ons daar zo snel mogelijk voor te plaatsen en dat is dus al op 2 januari gebeurd. We staan wel op een plek die rechtstreekse promotie geeft. Het zou raar zijn als we daar niet voor gaan, maar we zijn nog maar kort onder weg en de eerste seizoenshelft is nog niet gespeeld eigenlijk. We moeten wel nuchter blijven. De tweede seizoenshelft moet nog beginnen en het zijn geen gemakkelijke wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen