Jans over Ajax-huurling Pierie: "Enorme drive en bewijsdrang"

3 januari 2020, 08:58

De huur van Ajax-aanvaller Danilo is vooralsnog een doorslaand succes voor FC Twente, dat daarnaast ook Kik Pierie huurde van Ajax. De centrumverdediger speelde tot dusver negen wedstrijden voor Twente, maar maakte niet altijd indruk. Trainer Ron Jans behoudt het vertrouwen.

De trainer ziet hem wisselende wedstrijden spelen. "Bij ADO Den Haag heeft hij het goed gedaan. Ik heb hem toen ook gecomplimenteerd. Dat er foutjes tussen zitten is heel duidelijk, maar dat weet hij ook wel", zegt de coach tegen RTV Oost. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen moest Jans hem eerder afremmen dan aansporen. "In het begin van zijn trainingsperiode was het alleen maar: Kik, doe even normaal. Hij heeft een enorme drive en bewijsdrang. Hij wilde bijna bij elke bal iemand rechtstreeks voor de keeper zetten."

Volgens Jans is het belangrijk dat Pierie het simpel houdt en op die manier kalm en betrouwbaar opereert bij Twente, dat met een zevende plaats aan een goed seizoen bezig is. "Je moet ook zorgen dat je de bal in de ploeg houdt en dat je de goede keuzes maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen