Brighton komt in doelpuntrijk duel tot punt tegen Wolves

2 januari 2020, 20:45   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 21:02

Met Joël Veltman in de basis en Davy Pröpper als invaller bij rust heeft Brighton & Hove Albion zaterdagavond in eigen huis een punt gepakt tegen Wolverhampton Wanderers. In een doelpuntrijk duel stonden The Wolves bij rust met 1-3 voor, maar kwam Brighton terug tot 3-3. Voor de bezoekers was het het vierde puntverlies op rij.

Het was nog Aaron Connolly die Brighton vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette, maar daarna ging het aan de andere kant hard. Romain Saiss zorgde voor een snelle gelijkmaker, waarna Dan Burn zijn ploeg later in de eerste helft verder in de problemen bracht. Eerst werkte hij zelf op knullige wijze de 1-2 achter zijn eigen doelman, waarna dezelfde verdediger een strafschop weg gaf die benut werd door Ruben Neves. Joël Veltman en zijn teamgenoten gingen met een 1-3 ruststand de kleedkamer in.

Vijftien minuten later kwamen zij er weer uit met Davy Pröpper als vervanger van Yves Bissouma. Door blessureleed was het pas zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen, nadat hij eerder deze week tegen Arsenal zijn rentree maakte. Met Pröpper in de ploeg werd de comeback van Brighton in gang gezet. Deze begon direct na rust met een overtreding van Joao Moutinho, die Neal Maupay een penalty opleverde: 2-3. The Seagulls gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, die in de 70e minuut ook binnen viel toen met een hoekschop het hoofd van Lewis Dunk gevonden werd.

De wedstrijd eindigde in 3-3. Voor Brighton, de nummer zeventien van de Premier League, is elk punt welkom en zal het zeker als een overwinning voelen. Wolverhampton Wanderers deed lang mee in de subtop, maar zakt steeds verder weg op de ranglijst. De ploeg staat nu twaalfde met 22 punten.