Helmond verslaat Dordt na spectaculaire comeback (5-2)

2 januari 2020, 20:41

Helmond Sport en FC Dordrecht hebben zaterdagavond topreclame gemaakt voor de Keuken Kampioen Divisie. De eerste wedstrijd van die competitie in 2021 eindigde in een 5-2 overwinning voor de Brabanders. Dat terwijl de bezoekers kort voor rust nog met 0-2 voor stonden, mede dankzij een wereldgoal van Kevin Jansen. Onder meer een hattrick van Karim Loukili hielp Helmond Sport toch aan een overwinning.

De aftrap van voetbaljaar 2021 had nog maar net plaatsgevonden toen Kevin Jansen zich al kandidaat stelde voor Doelpunt van het Jaar. Van zo'n 35 meter zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan en plaatste hij de bal perfect eroverheen het doel in. Dit alles gebeurde nog in de eerste minuut. Ruim twintig minuten later was het Nikolas Agrafiotis die uit de rebound de score verdubbelde. 

De bliksemstart van FC Dordrecht beloofde veel voor de rest van de wedstrijd en dat werd ook waargemaakt. Dat gebeurde echter niet door de bezoekers, maar juist door Helmond Sport. Vlak voor rust was Karim Loukili goed voor de eerste Helmondse treffer door een voorzet van Boyd Reith binnen te koppen, kort na rust bracht hij zijn ploeg op precies dezelfde wijze langszij. 

Sander Vereijken maakte in de 53e minuut de comeback compleet. Blijkbaar had hij goed naar Jansen gekeken, want ook hij zag de keeper niet goed gepositioneerd staan en schoot van grote afstand binnen. De score zou vervolgens nog verder uitlopen. In de 64e minuut scoorde Maxime de Bie op aangeven van Loukili, waar de rolverdeling minuten later andersom was en Loukili zo zijn hattrick te pakken had. 

De wedstrijd eindigde in 5-2, wat betekent dat Helmond Sport voor nu naar plek veertien klimt. FC Dordrecht staat nog altijd onderaan, met evenveel punten (11) als FC Den Bosch, dat maandag in actie komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen