Ook Gross kan Schalke niet helpen, dertigste puntverlies op rij

2 januari 2020, 20:21

Een nieuwe trainer én een nieuw kalenderjaar zijn zaterdagavond niet genoeg gebleken om het tij te doen keren voor Schalke 04. Ook Christian Gross, de opvolger van interim-trainer Huub Stevens, heeft in zijn eerste wedstrijd als trainer van de club geen zege kunnen boeken. Tegen nummer veertien Hertha BSC verloor de ploeg uit Gelsenkirchen met 3-0. Een nieuwe Bundesliga-overwinning laat nu al dertig wedstrijden op zich wachten.

Een jaar geleden kwam Schalke 04 de winterstop uit met een 2-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach. Die zege, op 17 januari 2020, is nog altijd de laatste driepunter in de Bundesliga. Trainers David Wagner en Manuel Baum werden dit seizoen al ontslagen en na een kort interim-trainerschap van Huub Stevens voor de winterstop was het in het nieuwe jaar de beurt aan de Zwitserse coach Christian Gross. 

Ook hij kreeg de ploeg nog niet aan de praat. Na een halfuur spelen bezorgde Matteo Guendouzi Schalke de eerste klap, waar Jhon Córdoba en invaller Krzysztof Piatek de score na rust verder deden oplopen. Acht minuten voor tijd viel voormalig Ajax- en FC Groningen-speler Deyovaisio Zeefuik nog in. Er zou vanaf dan niet meer gescoord worden, waardoor de tiende nederlaag van het seizoen een feit was voor Schalke 04. De ploeg staat nog altijd laatste met slechts vier punten. Hertha klimt door de driepunter naar de twaalfde plaats in de Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen