Bosz begint het nieuwe jaar met nederlaag door eigen doelpunt

2 januari 2020, 18:21

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft ook de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Nadat het de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling nog verloor van grootmacht Bayern München, was vandaag ook nummer negen Eintracht Frankfurt te sterk voor Die Werkself. Leverkusen verloor met 2-1.

Dat terwijl het Leverkusen was dat in de openingsfase indruk maakte met een schitterende goal. Toptalent Florian Wirtz gaf de bal met veel gevoel perfect mee aan Nadiem Amiri. De aanname van de middenvelder was geweldig, waarna hij met een hakje de 0-1 onder doelman Kevin Trapp door tikte. 

Even later was het echter uitgerekend Amin Younes die zijn ex-trainer pijn deed. In een één-op-één-situatie was hij de eerste die doelman Lukas Hradecky passeerde. Na rust werd een van zijn ploeggenoten de tweede. Een voorzet van de thuisploeg werd door Leverkusen-verdediger Edmond Tapsoba op onhandige wijze het doel ingetikt. Het bleek het winnende doelpunt.

Na de tweede nederlaag op rij blijft Bosz met Leverkusen op een tweede plaats staan met 28 punten. Dat is evenveel als nummer drie RB Leipzig, dat later vandaag tegen Stuttgart kan profiteren van het puntverlies van Die Werkself. Koploper Bayern München staat op dertig punten en kan morgen in eigen huis tegen FSV Mainz verder uitlopen. 

Werder Bremen - Union Berlin (0-2)

Union Berlin is ook het nieuwe jaar goed begonnen. Ook voor Werder Bremen bleek de club uit de Duitse hoofdstad zaterdagmiddag met 0-2 te sterk. De score werd na twaalf minuten geopend door voormalig Eredivisie-speler Sheraldo Becker en nog voor rust ook verdubbeld door aanvaller Taiwo Awoniyi. De ploeg draaide al knap mee in de subtop en wist in de laatste wedstrijd voor de winterstop ook al drie punten te pakken tegen Borussia Dortmund (2-1), nadat het eerder in het seizoen Bayern München op een 1-1 gelijkspel hield. Met 24 punten staat Union Berlin nu vierde in de Bundesliga.

Overige uitslagen:

1899 Hoffenheim - SC Freiburg (1-3)

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach (0-1)

1. FC Köln - FC Augsburg (0-1)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen