Lampard houdt vertrouwen in uit vorm zijnde Werner

Lampard houdt vertrouwen in uit vorm zijnde Werner

2 januari 2021 – Timo Werner werd met grote verwachtingen naar Chelsea gehaald, maar de Duitser stelt vooralsnog teleur in Londen. In zestien optredens in de Premier League kwam Werner pas tot vier goals, maar toch is trainer Frank Lampard vol vertrouwen dat de aanvaller zijn goede vorm weer zal hervinden.

Werner zat in het laatste competitieduel met Aston Villa (1-1) nog op de reservebank en zag zijn vervanger Olivier Giroud de enige Chelsea-goal maken. De Londenaren blijven maar morsen en staan ondanks alle investeringen in de zomer slechts vijfde. De achterstand op koplopers Liverpool en Manchester United is al zeven punten. Zondagmiddag (17.30 uur) wacht het thuisduel met Manchester City, dat geplaagd wordt door veel coronabesmettingen.

Werner wacht ondertussen al bijna twee maanden op een doelpunt in de Premier League. Hij scoorde voor het laatst op 7 november, thuis tegen Sheffield United (4-1). "Iedere speler beleeft weleens een lastige fase als het gaat om afwerken. Het mooie is dat hij de kansen blijft krijgen, dat is positief. Ik weet dat hard werken op het trainingsveld de enige manier is om de situatie om te keren", vertelde Lampard op de persconferentie.

gerelateerd