Zoet: "Schmidt was eerlijk en duidelijk"

2 januari 2020, 11:19

Jeroen Zoet vertrok afgelopen zomer na een periode van vijftien jaar bij PSV. De huidige doelman van het Italiaanse Spezia kwam onder Mark van Bommel op de bank terecht, ging op huurbasis naar FC Utrecht en kon ook onder de nieuwe trainer Roger Schmidt niet rekenen op een basisplaats. Zoet zegt nu dat de Duitser altijd eerlijk en duidelijk was tegen de goalie.

De 29-jarige Zoet kreeg bij Spezia wel een basisplaats, maar raakte in september geblesseerd aan zijn lies. Daarna kwam hij niet meer in actie voor de promovendus uit Italië. "Bij PSV heb ik er ook weleens last van gehad, maar nu was het echt menens. De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om terug te keren en komende week sluit ik weer bij de groepstrainingen aan. Dat voelt als een mooie beloning. Het is fijn om weer dit vooruitzicht te hebben, dat maakt me gelukkig", vertelt Zoet tegen het Eindhovens Dagblad.

Na vijftien jaar bij PSV heeft Zoet nu in Italië zijn eerste buitenlandse avontuur te pakken. Met drie kampioenschappen kijkt hij terug op een mooie periode in Eindhoven en heeft hij geen rancune ondanks een vertrek door de achterdeur. Na jaren eerste keus te zijn geweest, kreeg hij van zowel Van Bommel als Schmidt niet het vertrouwen. "Ik heb onder Roger Schmidt de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog mee mogen maken en hij is altijd eerlijk en duidelijk naar mij geweest. Natuurlijk had ik de club liever met een mooie prijs verlaten, maar in het verleden hebben we samen schitterende dingen bereikt. Daar blijf ik de rest van mijn leven trots op. PSV blijft mijn club, voor altijd", zegt Zoet. "Als je vijftien jaar ergens hebt mogen spelen, is dat ook logisch."

Hoewel hij momenteel herstelt van een blessure, geniet Zoet van het avontuur bij Spezia en wil hij nog jaren door. "Als ik hier zo om me heen kijk en de gemiddelde leeftijd van de doelmannen bekijk, heb ik nog heel veel jaren te gaan. Dat wil ik ook. De afgelopen maanden heb ik het keepen enorm gemist. Begin september ben ik vanuit Eindhoven snel hierheen verhuisd en tot nu toe voelt deze periode als een verrijking van mijn leven. De eerste maand was mijn gezin nog niet hier, maar nu zijn we gelukkig weer samen en kan ik mijn dochter weer elke dag zien. We voelen ons thuis en ik heb veel zin om de komende periode in de Serie A te laten zien wat ik kan. Daarvoor zijn we hier ook gekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen