Memphis: "Voorlopig denk ik voor 100% aan Lyon"

2 januari 2020, 09:36   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 09:41

Memphis Depay is nog niet bezig met een transfer. De aanvaller van Olympique Lyon is komende zomer transfervrij en staat onder meer in de belangstelling van FC Barcelona. Depay zelf stelt echter dat hij nog altijd voor honderd procent gefocust is op de club waar hij momenteel aanvoerder is. Bovendien zou een transfer in januari naar Barça onmogelijk lijken, door de aanhoudende financiële problemen in Catalonië.

Aanstaande woensdag wordt de competitie in de Ligue 1 hervat. Lyon, gedeeld koploper van Frankrijk met OSC Lille, neemt het dan op tegen Lille. Memphis lijkt bij die wedstrijd gewoon aan de aftrap te staan. "We hebben een geweldig team, een geweldig collectief. Om eerlijk te zijn weet ik niet wat er zal gebeuren met mij. Wat ik wel weet is dat ik een speler van Lyon ben. Als aanvoerder wil ik wedstrijden winnen. Als ik aan mijn toekomst denk, kan ik mijn focus verliezen. Voorlopig denk ik alleen voor honderd procent aan Lyon", zegt hij tegen L'Equipe. "Er zijn veel clubs geïnteresseerd, maar nu ben ik bij Lyon. Ik kan er niets over vertellen."

Voorzitter Jean-Michel Aulas lijkt alvast voor te sorteren op een vertrek van de Oranje-international. Op Twitter geeft hij aan dat Memphis zelf mag beslissen over zijn carrière. "Bedankt voor alles wat je als voetballer hebt gerealiseerd voor onze club. Je bent een uitzonderlijk persoon die een voorbeeld is voor anderen en ambitie heeft. Je kan hier zo lang blijven als je wil!"

Mocht Memphis bij Lyon blijven, dan gaat hij met die ploeg op jacht naar de titel. De laatste keer dat Lyon kampioen werd, was in 2008. Momenteel is het al elf wedstrijden op rij ongeslagen in de Ligue 1. Vlak voor de korte winterstop, won Lyon nog met 1-0 van PSG. "Het team is hongerig en we worden steeds beter. Maar we moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik hou er niet van om te ver naar voren te kijken. We willen ons gewoon kwalificeren voor de Champions League. Dat is ons doel", zegt Memphis. "We zullen alleen maar beter worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen