Man City mist vijftal spelers tegen Chelsea door besmetting

1 januari 2020, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De topper tussen Chelsea en Manchester City heeft enigszins een ander karakter gekregen. Dat komt omdat Manchester City hard is getroffen door het coronavirus. Pep Guardiola bevestigde vrijdag dat vijf spelers missen vanwege het coronavirus.

Duidelijk was al dat verdediger Kyle Walker en aanvaller Gabriel Jesus op tweede kerstdag een positieve test hadden afgelegd. Zij waren dus sowieso al niet beschikbaar voor het duel van zondag. Volgens Guardiola zijn er nog drie spelers besmet met het virus. Ook zij zitten thuis in isolatie. Om wie het gaat, is niet bekendgemaakt. "Vijf spelers moeten we hierdoor missen. Bij de eerste testronde hadden we twee positieve tests, daarna nog drie", zegt hij tegen Sky Sports. Daar blijft het niet bij voor de club, want er zijn daarnaast ook nog twee stafleden besmet met het virus.

Ondanks de vervelende voorbereiding voor Man City moet er zondag eigenlijk wel gewonnen worden. De huidige achtste positie is uiteraard zwaar tegenvallend. Chelsea staat met evenveel punten en een beter doelsaldo op de vijfde plek. De winnaar van het duel kan dus enigszins omhoog kijken, terwijl de verliezer van de kraker echt even afhaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen